Døgnet til et moderne menneske kan deles i tre nesten like store deler, viser en rapport fra Ofcom, den britiske kommunikasjonsregulatøren. Vi sover i drøyt åtte timer, er våkne og bruker en form for medium i drøyt åtte timer, og er våkne uten medier i omtrent sju timer.

Ifølge rapporten bruker briter nå for første gang mer tid på medier enn søvn - 8 timer og 41 minutter på medier og 8 timer og 21 minutter på søvn. Av dette står tv og radio fremdeles for den største andelen, fulgt av nett på en pc og mobiltelefoner.

Farlig lite søvn

En rekke britiske forskere advarte tidligere i år om at folk får for lite søvn og at dette skaper helseproblemer. Ifølge professor Russell Foster, ved University of Oxford, sover folk nå én til to timer mindre enn man gjorde for 60 år siden, skriver bbc.com. Mediebruk kan være noe av forklaringen.

Til sengs med jobben

Undersøkelsen fra Ofcom viser at seks av ti av de som tar seg av jobbrelaterte eposter på fritiden, gjør dette på kvelden, og mer enn ti prosent gjør det fra senga rett før de sovner seg, eller med en gang de våkner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.