Saken er oppdatert.

Microsoft kjøpte finske Nokias mobiltelefonvirksomhet i 2014 og har allerede gjort kraftige nedskjæringer.

Nå vil selskapet legge ned hele Microsoft Mobile, ifølge det finske nyhetsbyrået FNB. Virksomheten i Tammerfors avsluttes helt, mens det kan bli igjen enkelte utviklingsteam i Esbo.

- Vi offentliggjør at vi strømlinjeformer vår virksomhet med smarttelefoner. Vi konsentrerer investeringene på de områdene vi lykkes; hos virksomheter som velger oss på grunn av sikkerhet og for å øke produktiviteten på arbeidsplassen. Vi vil fortsatt investere i kundeporteføljen som velger oss på grunn av sikkerhet, håndtering av telefoner og muligheten til å bruke avanserte og unike  funksjoner som Continuum, skriver kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen i en e-post til DN.

- Vi vil fortsatt støtte og oppdatere Lumia telefoner og telefoner fra våre samarbeidspartnere, og vi vil også utvikle nye telefoner, tilføyer hun.

Holdt informasjonsmøte

Microsofts ansatte i Finland var ved lunsjtid onsdag innkalt til et informasjonsmøte, ifølge avisen Aaumulethi.

Microsoft har satset hard på å utvikle smarttelefoner basert på Windows, men har ikke klart å skape engasjement blant mobilbrukerne. For tiden har Windows-baserte smarttelefoner en markedsandel på bare fire prosent på verdensbasis, ifølge Netmarketshare.

Microsofts egenproduserte telefoner har mindre enn én prosent markedsandel.

- Vi vil satse på de områdene hvor vi skiller oss ut - mot storbedrifter som setter pris på sikkerhet, enkel administrasjon og Continuum. Vi vil fortsette å utvikle tjenestene våre for alle typer enheter og våre skytjenester mot alle mobile plattformer, sier Microsoft-sjeg satya Nadella ifølge Mobile World Live.

Nokia gjenoppstår

I fjor sommer meldte Microsoft at selskapet selger sin virksomhet innen enklere mobiler, såkalte «feature phones», til taiwanske Foxconn og det nystartede finske selskapet HMD.

Nylig meldte Nokia at selskapet, sammen med nettopp HMD, er på vei tilbake til mobiltelefonmarkedet. HMD får en eksklusiv rett til å produsere mobiler og nettbrett med Nokia-merket de kommende ti årene og planlegger å investere over 500 millioner dollar i løpet av de tre neste årene.

Les mer: Nokia gjør comeback

Les også:
– Jeg tror det helt klart er en betydelig streikefare
Asia i dag: Slipper løs ulveflokk mot Disney i Kina
Nå blir Opera solgt

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.