Oppdatert artikkel. Første versjon sa at brukerne fikk Premium-utgaven av Spotify gratis. Dette er feil.

Spotify og Microsoft melder i dag at brukere av Microsofts Windows Phone operativsystem for smarttelefoner kan ta i bruk Spotify gratis.

- Vi er glade for at Spotify nå er tilgjengelig gratis på Windows Phone. Dette gir en fantastisk lytteopplevelse rett i hendene til Windows Phone-fans over hele verden, og viser både vår plattform og Spotify på en nydelig måte, sier Steve Guggenheimer, viseadministrerende direktør i Microsoft i en pressemelding.

Ønsker man premium-utgaven av Spotify, koster denne 99 kroner i måneden. Gratisversjonen inneholder reklamepauser.

Spotify er verdens mest populære stømmetjeneste for musikk og for Microsoft vil det være en verdiøkende tjeneste i kampen om smarttelefonbrukerne å tilby Spotify gratis.

Microsoft hadde i andre kvartal en andel på 2,5 prosent av smarttelefonmarkedet i verden. På pc-er har Microsoft en markedsandel rundt 90 prosent totalt, og rundt 63 prosent på nysalg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.