- Endelig, mobiltelefoner vil kunne styres av ultralyd-baserte gester i første halvdel av 2015, skriver det kjente teknologinettstedet Engadget .

Teknologien de skriver om er fra norske Elliptic Labs, som har jobbet med teknologien i mange år, og fått mye oppmerksomhet for den. Men dette er første gang de har satt en dato for når de er klare for markedet.

DN.no skrev om dem første gang i 2010: Norsk it-mygg frister giganter

Neste steg?

Nå har Elliptic Labs vist frem teknologien på Ceatec-messen utenfor Tokyo, og de nye demonstrasjonene ser ut til å fange mye oppmerksomhet i internasjonal teknologipresse.

- Først hadde vi tastaturet, så musen, så berøringsskjermer. Vi visste at det neste naturlige steget ville bli berøringsfritt, sier administrerende direktør Laila Danielsen, ifølge PCWorld.com.

Ny dimensjon

Ultralyd er en av flere teknologier som kan bli brukt for å styre fremtidens dingser, både mobiler, pc-er og andre maskiner. Teknologien kan fange opp bevegelser, noe mange allerede gjør med lys. Lys er regnet som langt mer presist, men lyd har også klare fordeler. Det er langt mer energieffektivt, og man kan fange opp bevegelser i en mye bredere vinkel – 180 grader foran mobilen.

Lyd er også effektivt når det gjelder å bestemme avstanden til et objekt, og Elliptic Labs nye demo har de lagt inn muligheten for å skifte mellom handlinger og lag ved å bevege hånden nærmere eller lenger fra skjermen.

- Vanligvis har du bare ett nivå, berøringsskjermen. Det vi gjør er å løfte den til en tredje dimensjon, så du kan gjøre noe i luften, sier teknologidirektør Haakon Bryhni til Venturebeat.com.

Engadget fikk prøve utstyret og lot seg overbevise, mens administrerende direktør Laila Danielsen forklarte at at teknologien også kan brukes til ting som biler, smartklokker og helseutstyr,men at fokuset nå er på smarttelefoner, bærbare pc-er og nettbrett.

 

Les også:

Kraftig bakrus for Samsung  

Avis: - Google jobber med gigantisk TV-skjerm

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.