Det begynner å bli standard prosedyre for mobilprodusentene å lansere «mini»-utgaver av sine store toppmodeller. Skjønt de er ikke nødvendigvis så små, skjermene er ofte større enn på erkerivalen Iphone.

Bare få uker etter at HTC har fått årets toppmodell HTC One (M8) ut i butikkene lanserer de nå HTC One Mini 2.

HTC One ble tidligere i mai kåret av DN til den beste toppmodellen på markedet nå.

Krympet

HTC One Mini 2 får en HD-skjerm på 4,5 tommer, noe som gjør den betydelig mindre enn HTC One, men langt fra liten isolert sett. Den nye mobilen får mange av de samme egenskapene som HTC One, som forsterker- og høyttalersystemet Boomsound og HTCs brukeropplevelse Sense.

Mini 2 er en centimeter kortere enn HTC One og en halv centimeter smalere. Til gjengjeld er den en millimeter tykkere. Vekten er 137 gram mot 160 gram for HTC One.

HTC har også videreført designen, med børstet aluminiumskabinett støpt i ett stykke. One Mini 2 kommer i fargene grå og gull.

«Selfie»

Den taiwanske mobilprodusenten kjenner sine brukere godt og har lagt inn et eget «selfie»-kamera på fem megapiksler i fronten på telefonen. Dette selvportrettkameraet har egne redigeringsfunksjoner myntet spesielt på forskjønning av selvportrettet, inklusive en slankefunksjon.

Dessverre har HTC besluttet å kutte i andre spesifikasjoner. Prosessor og grafikkbrikke er ikke på samme nivå som hos storebror, man må forvente vesentlig lavere ytelse. Dette kan skyldes designmessige forhold, men påvirker antakelig prisen mest. Uansett bør kapasiteten være rikelig for de fleste brukere. Redusert ytelse vil også påvirke batteritiden positivt, noe som kan være nødvendig siden mindre telefoner gjerne har mindre batteri enn de største.

HTC One Mini 2 kommer i norske butikker i juni. Prisen er ennå ikke kjent.

Les også:
Trygg toppmodell fra Sony
  Snarveien til smartere tv
Litt nytt, mye gammelt  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.