(DN.no / Bangkok) Microsoft er i ferd med å integrere Nokia inn i organisasjonen og vil lansere nye modeller i høst. En toppmodell som går under kodenavnet «McLaren» skal ifølge lekkasjer til The Verge la brukeren kommunisere uten å fysisk berøre skjermen.

Dette skal gjøres ved å kombinere «3D Touch»-teknologien fra Nokia sammen med Microsofts egen Kinect-teknologi.

Innebygde sensorer under skjermen vil gjenkjenne finger- og håndbevegelser slik at det ikke er nødvendig å berøre skjermen for å svare på en samtale og andre grunnleggende funksjoner.

Blir standard

De nye modellene vil lanseres i fjerde kvartal og vil bli standard på Microsoft Nokia-telefoner fra neste år. Også Samsung og HTC vil lansere nye smarttelefoner i høst basert på neste versjon av Microsofts Windows Phone operativsystem.

- Prisene skal ned på smarttelefoner og nettbrett. I fjor lå de på mellom 300 og 500 dollar. I år må de ned på mellom 100 og 300 dollar, sa Microsoft-direktør under Computex-messen i Taipei i forrige uke, til Wall Street Journal.

Les også:
Gir bort Swiftkey
  Spår Apple-salg med robot  
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.