I dag lanserer LG Electronics sin seneste toppmodell innen smarttelefoner, LG G3.

Ifølge LG er hovedfokuset med denne telefonen å forenkle flest mulig av de oppgaver man bruker en smarttelefon til.

Design

G3 er en ganske stor telefon med 5,5 tommer stor skjerm. Det er større enn Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 og HTC One. Men likevel er G3 omtrent like stor som de andre telefonene. Kun S5 er noe mindre. Årsaken er at G3 bruker en bredere skjerm enn konkurrentene og at de lar skjermen gå lenger ut mot kanten av telefonen.

Skjermen har også en utrolig oppløsning på hele 2560 x 1440 bildepunkter, noe som er mer enn det dobbelte av en HD-tv.

Vekten er heller ikke ille på 142 gram.

Ifølge pressemeldingen lanseres G3 med et «metallaktig» utseende på dekslene, som også skal være immune mot fingermerker. Ut fra det leser jeg at det ikke er metall, men plast, det er snakk om. LG sier heller ingenting om beskyttelse mot vann og støv.

LG viderefører konseptet med å ha volum- og av/på-knappene bak på telefonen.

Seoul, 27. mai 2014: Modeller viser frem den nye LG G3-telefonen. Til høyre vises baksiden som har en overflate som ligner børstet metall. I midten er LGs nye smartdeksel med rundt hull for visning av statusmeldinger. Til venste kan man se noe av LGs nye brukeropplevelse. Foto: Scanpix / Reuters / Han Jong-chan
Seoul, 27. mai 2014: Modeller viser frem den nye LG G3-telefonen. Til høyre vises baksiden som har en overflate som ligner børstet metall. I midten er LGs nye smartdeksel med rundt hull for visning av statusmeldinger. Til venste kan man se noe av LGs nye brukeropplevelse. Foto: Scanpix / Reuters / Han Jong-chan (Foto: Reuters)

Kamera

G3 får et 13 megapiksel kamera med optisk bildestabilisering og laserbasert autofokus. De sier at dette skal gi lynrask autofokus, men oppgir ikke hvor rask den er, slik HTC og Samsung har gjort (rundt 0,3 sek. journ. anm.).

Fordelen med laserbasert autofokus skal være at man ikke trenger godt lyd for å finne rett fokus.

Frontkameraet er på 2,1 megapiksler, men har fått en større bildebrikke og større blenderåpning, noe som gir bedre selfies i dårlig lys. Man kan ta et selvportrett bare ved å klemme på telefonen, skriver LG.

Brukeropplevelse

LG satser hardt på det enkle med G3, slik de også gjør det med sine nye tv-er. De har lagt inn et nytt minimalistisk grafisk grensesnitt, med todimensjonale elementer. Det vil si at de går samme veg som HTC og Apple har gjort med sine siste programversjoner.

I tillegg har LG innført et enklere tastatur som skal gi 75 prosent færre skrivefeil, en personlig assistent som forutsier hva du trenger av informasjon og flere sikkerhetsfunksjoner for å hindre at ditt innhold kommer på avveie.

LG G3 vil være tilgjengelig i Norge den siste uken i juni i fargene Metallic Sort og Silk White til en veiledende pris på 5295 kroner for 16 GB lagring og 5795 kroner for 32 GB lgring.

Les også:
Test ditt mobile bredbånd med oss
Klar seier til Netcom
Ville priser på «eldgamle» mobiler  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.