- Det blir fri i dag, torsdag 22. oktover 2015 på grunn av innbrudd i natt, lød meldingen sendt til 470 elever ved Slåtthaug videregående skole nylig, skriver Bergensavisen (BA).

Problemet var imidlertid ikke innbrudd på skolen, men i meldingssystemet skolen bruker for å kommunisere med elever og foreldre. En elev skal ha kommet seg inn, mer eller mindre tilfeldig, gjennom et Google-søk. Meldingen var en ren fleip, som ikke var ment å gå til alle.

Nektet

Meldingstjenesten Mobilskole nektet først for at de hadde et sikkerhetsproblem, skiver Digi.no, som har utvekslet flere eposter med daglig leder Håkon Lindqvist Kalbakk i Mobilskole. Onsdag fikk nettavisen kontrabeskjed. Det var allikevel oppdaget et sikkerhetshull, som gjorde sendingen av meldinger mulig.

– Mobilskole understreker at på grunn av sikkerhetshullet var det mulig for en elev å få tilgang til Mobilskole og sende ut meldinger til medelever. Men det var ikke mulig å se meldinger som var sendt eller mottatt skolen fra andre elever, skriver Kalbakk til Digi.no.

I 2013 skrev imidlertid Fædrelandsvennen at Mobilskole hadde lekket ut privat informasjon. Meldinger fra blant annet foresatte og klassestyrer lå ute på nett, og kunne leses av utenforstående, og systemet ble midlertidig stengt på rundt 200 skoler mens feilen ble rettet.

Les også: - Det er nesten ikke til å tro (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.