Iphone 6s Plus er Apples andre «tohåndstelefon». Den første fikk en langt bedre mottagelse i markedet enn mange trodde og har ligget på forhandlernes Topp 10-lister helt siden lansering. Mange har likt det at Apple har holdt igjen på størrelse når konkurrentene begynte å lage større telefoner, men mange har også oppdaget at en stor skjerm kan være viktigere enn hensynet til størrelsen i lommen og hånden. Apple selv har ihvertfall tro på tohåndsformatet.

Design

Iphone 6s Plus er av utseende lik sin forgjenger Iphone 6 Plus, med unntak av vekten som er 20 gram tyngre. Dette skyldes at Apple har brukt enda hardere aluminium og enda hardere glass på Iphone 6s Plus.

Fingerskanneren er nå dobbelt så rask som på forgjengeren, men med samme gode presisjon. Å låse opp telefonen går så raskt at man knapt rekker å tenke over at det faktisk foregår en fingerskanning.

Skjermen er veldig god, men i likhet med lillebror Iphone 6s må Apple se seg slått av erkerival Samsung på dette området, rent kvalitetsmessig.

Brukeropplevelse

Jeg kaller Iphone 6s Plus en tohåndstelefon, selv det er fullt mulig å bruke den med bare én hånd. Men for de fleste vil dette være en telefon som utnyttes best med begge hendene. Fordelene er mange og åpenbare. Den store skjermen gir et skikkelig løft i brukervennlighet, og det blir bedre å bruke telefonen i liggende modus. Iphone 6s Plus er stor nok til at mange kan spare pengene til et nettbrett i tillegg. På den andre siden er den ikke så stor og tung at den er umulig å gå med i lommen.

Skriver man mye epost eller annen tekst er også brukervennligheten vesentlig høyere enn på en mindre telefon.

Kamera

Iphone 6s og 6s Plus har fått en helt ny billedbrikke. Den tar bilder i 12 megapiksel størrelse og har en ny arkitektur som skal hindre at det blir fargelekkasjer mellom billedpunktene. Resultatet er bilder med høy grad av klarhet og detaljer.

Frontkameraet har fått den største kvalitetshevingen. Det er oppgradert til fem megapiksler og har vesentlig bedre kvalitet enn før. Videokvaliteten er oppgradert slik at man kan gjøre opptak i Ultra hd (4K). Her er kvaliteten på bildene utrolig god, men et videoopptak i UHD tar til gjengjeld veldig stor plass. Apple bruker både digital og optisk bildestabilisering i kameraet.

Jeg savner to ting i kameraappen og det er en manuell modus for dem som vil sette eksponeringen selv og muligheten til å endre videomodus i kameraappen i stedet for å måtte gå gjennom innstillingsappen. Et triks er å be den stemmestyrte assistentappen Siri om hjelp.

Konklusjon

Mange vil nok bli positivt overrasket dersom de prøver en så stor telefon som dette i en uke. Avveiningen blir rett og slett om det er øynene eller hendene som skal få velge. Et annet tungtveiende punkt er prisen. Skal du ha en Iphone 6s Plus må du ut med mellom 8490 kroner og 10.690 kroner. Dette er utrolig dyrt, uansett hvordan man ser det. Spesielt når glimrende konkurrenter koster ned mot halvparten.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.