Det er muligens årets største gimmick, ihvertfall den dyreste. Samsung Galaxy Note Edge bringer noe helt nytt til smarttelefonmarkedet, nemlig en kantskjerm. I tillegg til telefonens 5,6 tommer store hovedskjerm har telefonen også en bøyd ekstraskjerm som utgjør den ene kanten på telefonen.

Kantskjermens oppgave er å bidra med ekstra statusinformasjon, snarveier til apper eller hurtig tilgang til verktøy. Men hold dere fast, den kan også fungere som linjal for objekter som er kortere enn 10,3 centimeter.

Nå skal det sies at Note Edge i bunn og grunn er samme telefon som Note 4, som DN omtalte i slutten av oktober. Note 4 duellerte med Iphone 6+ og gikk seirende ut.

Design

Samsung Galaxy Note Edge er en tohåndstelefon, eller en såkalt «phablet». Skjermen måler 5,6 tommer diagonalt og telefonen er 8,2 centimeter bred, så det er vanskelig å betjene den med én hånd i mange tilfeller. Kantskjermen gir den dessuten en litt ubalansert følelse i hånden.

Skjermen er av ypperlig kvalitet og har en oppløsning på 2560x1600 billedpunkter, langt over en vanlig HD-tv. Kantskjermen er også berøringsstyrt og er av samme kvalitet som hovedskjermen.

I hjem-knappen sitter en fingerskanner som er både rask og presis.

Originaldekselet er i imitert skinn og behagelig å se og ta på. Ulike typer originale ekstradeksler som er tilpasset kantskjermen kan også kjøpes.

På baksiden finner man også en pulsmåler, og som alle telefoner i Note-serien har også Note Edge en elektromagnetisk penn integrert.

Brukeropplevelse

I likhet med Note 4 skal Note Edge berømmes for å ta seg selv, og brukerne, på alvor. Dette er en tohåndstelefon med pekepenn, og brukeropplevelsen er bygge. Dette er ikke bare en forvokst utgave av en mindre telefon, men en helt egen kategori.

Pennen brukes til notater, skisser eller raske klipp-og-lim-funksjoner. Kjapt og brukervennlig når man venner seg til det.

Kantskjermen har en god del funksjoner. Hovedfunksjonene er enten som varslingsskjerm og statusskjerm eller som et eget felt for snarveier. Man kan selv tilpasse hva man vil bruke den til.

Når man venner seg til den, er kantskjermen en kjekk sak hvor man alltid finner de snarveiene man bruker mest, eller som viser de siste varslene uten at man må låse opp telefonen. Man kan bruke ulike moduler på kantskjermen, for eksempel favorittkontakter og visning av kommende avtaler.

Note-telefonene er typiske jobbtelefoner. Note Edge er ikke noe unntak i så måte. Den store skjermen fungerer godt til epost, kalender, møtenotater, regneark og nettsurfing. Takket være den nøyaktige pennen og den høye oppløsningen på skjermen fungerer telefonen også godt til kreative yrker og personer.

Multimedia

Den gode skjermen er ypperlig til å se film på, og lydkvaliteten er også god. Man kan justere lydbildet selv, også i samtaler.

Kameraet er veldig godt og har en raskt autofokus og gode mobilfunksjoner, som dynamisk kontrast (HDR) i én eksponering, i stedet for tre. Det betyr at man kan bruke HDR til å få gode utendørsbilder også når motivet er i bevegelse. Skarphet og detaljer er på et veldig bra nivå, og man kan enkelt låse fokus og eksponering til ett punkt i søkeren.

Videokameraet kan filme i Ultra HD og sakte bevegelser, men da i lavere oppløsning.

Konklusjon

Samsung Galaxy Note Edge er unektelig en veldig bra telefon, på samme måte som Galaxy Note 4 er en veldig bra telefon. Forskjellen de to imellom er hovedsakelig kantskjermen som legger 2500 kroner til på prisen. Kantskjermen er ikke unyttig, men det er vanskelig å si at den forsvarer en pris på 8000 kroner for denne telefonen. Men innovativt er det unektelig.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.