Opprørerne var bevæpnet med en rakettdrevet håndgranatkaster og andre våpen da de angrep Wehliya Hotel og Siyad Hotel i sentrum av hovedstaden.

Et av hotellene ligger i nærheten av landets presidentpalass.

– Tre krigere er blitt skutt og er døde, mens en fjerde sprengte seg selv inne i en bil som kjørte inn i porten. Aksjonen her er over. Så langt vet vi om seks døde sivile, sier politimannen Umar Ali til nyhetsbyrået Reuters fra området rundt Wehliya Hotel i Mogadishu.

Etter selvmordsangrepet gikk væpnede menn inn i hotellet og begynte å skyte. Deler av begge hotellene var fredag kveld fortsatt under kontroll av opprørerne, ifølge politiet.

Den ytterliggående opprørsgruppen al-Shabaab har tatt på seg ansvaret for begge angrepene.

– Våre menn kjemper mot fienden fra innsiden av de to hotellene. Vi har drept mange fiender i begge angrepene, sier talsmann for den ytterliggående opprørsgruppen Sheik Ali Mohamud Rage.

Samtidig ble flere bombekastere skutt ut i de nordlige delene av Mogadishu. Noen landet på Somalias største fotballstadion, som for tiden fungerer som en militærbase for Den afrikanske unions AMISON-styrke. Det er foreløpig uvisst om noen ble skadd i disse angrepene.

 

Les også: Frykter en «gresk situasjon» i dette landet

Her er Christian Ringnes' største pengemaskin

Nettspiller vant 90 millioner – ville ikke betale skatt

 

Se også:

Tilbake til Utøya:

Tilbake til Utøya
I sommer skal ungdomsorganisasjonen AUF arrangere sommerleier på Utøya for første gang etter terrorangrepet 22. juli 2011. Se dokumentaren om veien tilbake til Utøya for lederen i AUF Mani Hussaini (27), Lars Henrik Øberg (22) og Aina Farstad (20).
15:35
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.