Tirsdag ble det kjent at Økokrim fikk oversendt saken om Frederik Wilhelm Mohns (35) handler i riggselskapet Songa Offshore. Frederik Mohn er sønn av Trond Mohn, og representerer Vestlandets rikeste familie.

Nå viser det seg at Mohn, som var primærinnsider i Songa da handlene ble gjennomført, var kjent med intensjonsavtalen om et potensielt salg av en rigg til Seadrill som sendte Songa-kursen opp 12 prosent da han kjøpte aksjer.

Det bekrefter styreleder i Mohns investeringsselskap Perestroika Tom A. Torkildsen overfor Dagens Næringsliv.

– Frederik visste om intensjonsavtalen da han handlet. Avtalen var hverken endelig eller bindende. Vi mener vi ikke har noe å skjule. Tvert imot så har vi selv rapportert tydelig om disse kjøpene og mener at det ikke rammes av innsidebestemmelser, sier Torkildsen, som svarer på vegne av Frederik Mohn.

Han legger til: – Vanligvis skjules innsidehandler og de som har handlet søker å unngå å gi opplysninger. Det er ikke tilfellet her. I ettertid ser vi at dette var uheldig. Men er det så kritikkverdig som det er fremstilt, spør han.

- Burde ike være kursdrivende
På spørsmål fra Dagens Næringsliv om 12 prosent oppgang er beviset på at det var innsideinformasjon, svarer Torkildsen:

– Det samme spørsmålet stiller jeg. Det kan se ut som markedet reagerer øyeblikkelig uten at det er gjennomtenkt for den informasjonen man fikk burde ikke være kursdrivende. Likevel er det en psykologi i markedet som gjør at den blir det.

Dagen etter at intensjonsavtalen med Seadrill ble offentliggjort falt kursen tolv prosent og på fire dager var kursen ned 28 prosent til tross for salgsmeldingen.

– Den prisen som oppnås er lavere enn det noen trodde eller håpet på. Slik at egentlig er dette en negativ nyhet, sier Torkildsen til Dagens Næringsliv.

Mohn besvarte igår ikke DNs henvendelser. Heller ikke kommunikasjonsdirektør Mie Skarpås i Økokrim har svart på DNs henvendelser.

Les også: Mohn-handel meldt til Økokrim

Songa til værs på mulig riggsalg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.