Saken er oppdatert

Perestroika AS, som er eid av Frederik W. Mohn, har kjøpt 20 millioner aksjer i finansrådgivningsselskapet Agasti Holding til kurs to kroner.

Perestroika eier etter kjøpet 45.047.228 aksjer, noe som tilsvarer 15,3 prosent, skriver TDN Finans og viser til en melding fra selskapet mandag.

Det betyr at Mohn nå er selskapets størse aksjonær.

Gründer solgte seg ned
De to siste ukene har Alfred Ydstebø den siste uken hadde solgt i overkant av 1,9 millioner aksjer i selskapet, viser en fersk aksjonærutskrift.

Ydstebø, som er gründer av og tidligere største aksjonær i Agasti, trakk seg fra stillingen som konsernsjef i desember ifjor. I ferbuar samme år fikk selskapets meglerhus Navigea Securites besøk av Finanstilsynet. Navigea er tidligere Acta Asset Management og Acta Kapitalforvaltning, som mistet sine konsesjoner i 2011 og 2012.

Ydstebø er en av få som kjenner til den foreløpige rapporten som ble lagt frem i høst. I tredjekvartalsrapporten omtaler han innholdet som kritisk.

Agasti venter i disse dager på den endelige dommen.

- Jeg er formelt ute av daglig ledelse i Agasti og vil ikke fortløpende kommentere i media hva vi gjør i aksjen, hverken kjøp eller salg, skrev Ydstebø i en tekstmelding til DN i forrige uke.

Stiger bratt
Etter salget eier Ydstebø fortsatt 11,32 prosent av aksjene i Agasti gjennom sitt investeringsselskap Coil Investment Group.

Samtidig som Mohn kjøper seg opp i selskapet, selger Ludvig Lorentzen AS mandag 14,2 millioner aksjer i selskapet. Ludvig Lorentzen eier nå 20.142.523 aksjer i Agasti, noe som tilsvarer 6,86 prosent i følge selskapet.

Agasti har en markedsverdi på 570 millioner kroner. Mandag formiddag stiger aksjekursen bratt med 7,95 prosent.

Følg utviklingen her.

Les mer på DN.no:
Investor ville selge minst 20 mill aksjer i Agasti - trakk ordren
Frederik Mohn trekker seg fra familieselskapet
Mohn vil ha hele Songa
Potensiell inntektssmell i Agasti
Gir seg som toppsjef i Agasti (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.