Mannen hadde med seg en veske som inneholdt gassflasker og spikre. Den forårsaket to eksplosjoner, men eksplosivene gikk kun delvis av.

– Det er klart at han ønsket å gjøre mye mer skade enn hva han gjorde. Vesken eksploderte to ganger, men det kunne ha gått langt verre, opplyste talsmann for påtalemyndigheten, Eric Van Der Sypt, på en pressekonferanse onsdag.

Han sier at angriperen løp mot en soldat og ropte Allahu Akbar (Gud er stor), hvorpå soldaten påførte ham dødelige skudd. Ingen andre personer kom til skade i angrepet.

Intet bombebelte

Mannen ble liggende på bakken i flere timer mens en bombegruppe sjekket om han var utstyrt med flere eksplosiver.

Ifølge tidligere meldinger var han utstyrt med et bombebelte, men det avviser Van Der Sypt.

Foreløpig blir han kun omtalt som O.Z. ettersom myndighetene enn så lenge ikke vil offentliggjøre hans fulle navn.

Ifølge påtalemyndigheten var 36-åringen ikke kjent for å ha noen såkalte terrorforbindelser.

– Fra Molenbeek

Belgiske medier har meldt at mannen var bosatt i Molenbeek. Flere av angriperne fra terrorangrepene i Paris i november 2015 og Brussel i 2016 kom fra denne bydelen.

Etter eksplosjonen tirsdag kveld, har politiet iverksatt flere aksjoner i forstaden, der mange av innbyggerne har innvandringsbakgrunn.

En talsmann for regjeringen har opplyst at sikkerhetstiltakene vil være skjerpet ved jernbanestasjonene i Brussel onsdag. Sentralstasjonen åpnet onsdag morgen, og da var en kommandobil fra politiet og flere politifolk fortsatt på plass, ifølge øyenvitner.

Det er også varslet strengt vakthold i forbindelse med at det britiske bandet Coldplay skal holde en konsert i byen onsdag kveld.(Vilkår)