MøllerGruppen omorganiserer sine forskjellige virksomheter i tre; bil-, eiendoms- og investeringsaktivitetene organiseres i tre fokuserte virksomheter, som alle blir heleid av familiens nye holdingselskap Aars AS, som blir navnet på dagens konsernselskap MøllerGruppen AS.

-Reorganiseringen er en naturlig følge av MøllerGruppens vekst de siste årene, og vil gi et enda tydeligere fokus i hver av virksomhetene. I tillegg legger endringen til rette for en mer hensiktsmessig eierform når fjerde generasjon etter grunnleggeren Harald A. Møller på sikt overtar eierskapet, sier styreleder Harald Møller i en pressemelding.

Det er i dag hovedsakelig tredje generasjon Møller etter grunnleggeren som er aktive eiere i konsernet. I fjerde generasjon er det i alt ti etterkommere etter Harald Aars Møller. Den nye organiseringen gir frihet for medlemmer av den nye eiergenerasjonen til å treffe egne valg i forhold til eierskapet.

Betyr dette at noen skal selge seg ut?

-Nei, alle er innstilte på at eierskapet skal gå i arv og familietradisjonen videreføres, sier Paul Hegna, direktør for konserninformasjon og samfunnsansvar i Møllergruppen.

Selvstendige konsern
All bilrelatert virksomhet i konsernet samles under selskapsnavnet MøllerGruppen AS. Eiendomsvirksomheten beholder navnet MøllerGruppen Eiendom AS. Begge selskapene vil være heleide datterselskap av Aars, men drives som selvstendige konsern med egne styrer. De to selskapene har til nå vært integrert som ett konsern med felles konsernledelse. Møller-familiens investeringsselskap Katalysator AS vil etter hvert også bli lagt under eierskapsparaplyen i Aars AS.

Aars AS blir et rent holdingselskap med fokus på eierskap, allokering av kapital og forvaltning av overskuddslikviditet. Selskapet vil også yte tjenester til eierne innen rådgivning og kapitalforvaltning. Sigurd Haavik (43) har tiltrådt som administrerende direktør for Aars AS.

Hegna sier den øvrige konsernledelsen i dagens selskaper vil bestå.

Omsatte for 19 milliarder
MøllerGruppen har virksomhet i Norge, Sverige og Baltikum, og er Nordens største bilkonsern. I 2013 omsatte konsernet for 19 milliarder kroner og satt igjen med et resultat før skatt på 692 millioner kroner. Møllergruppen ble grunnlagt i 1936 og importerer og selger i dag bilmerkene Volkswagen, Audi og Skoda i Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.