Slektningene til den avdøde kvinnen tapte klart da Oslo byfogdembete avsa dom i saken for halvannet år siden. Slektningene mener at Høiness misbrukte tilliten til en betydelig mentalt svekket kvinne, skriver Dagbladet.

Mona Høiness' forsvarer, Mette Yvonne Larsen, avviser kontant påstandene og viser i et brev til retten at Synnøve Alver Urdahl i et brev til et av testamentvitnene noen måneder før hun døde i 2011 skrev at «slektningene er bare ute etter pengene mine».

Mona Høiness skrev selv teksten i testamentet etter muntlig formidling fra de to testamentvitnene Stein Bendixen og Sidsel Ramstad, ikke fra avdøde fru Urdahl selv. Byfogden mente i sin dom at dette ikke er noe hinder for at en kommende arving kan gi praktisk bistand ved testamentopprettelse.

Høiness har hatt en rolle som både venninne, samboer og hjelpeverge for den aldrende kvinnen, slik at saken handler om viktige arverettslige prinsipper.

Borgarting lagmannsrett har satt av én uke til bevis- og vitneførsel. (©NTB)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.