Tirsdag innrømmet Malthe-Sørenssen at han lurte Arne Treholt og advokat Harald Stabell ved å bruke en tidligere straffedømt 51-årig svensk familiefar som fiktiv etterretningsagent. Nå erkjenner den samme 51-åringen at han var innblandet i arvesaken mot advokat Mona Høiness, skriver VG.

Saken mot Høiness ble avsluttet i lagmannsretten i 2014, da testamentet til avdøde Synnøve Urdahl ble erklært gyldig. Urdahl testamenterte hele sin formue til Høiness, men kvinnens slektninger hevdet Urdahl ikke var åndsfrisk nok til å formulere testamentet.

Striden førte til at Malthe-Sørenssen ble hentet inn som slektningenes utreder i 2012. I en epost til det avdøde ekteparet Urdahls familie hevdet Malthe-Sørenssen at han hadde dokumentasjon som kunne motbevise gyldigheten av Synnøve Urdahls testamente.

Dokumentasjonen var angivelig hos en kilde i Dubai, som var i besittelse av en PC han hevdet hadde tilhørt Høiness. 51-åringen hevder at Malthe-Sørenssen ba ham om å spille denne falske kilden i bytte mot pengene Malthe-Sørenssen skyldte ham.

Malthe-Sørenssen har unnlatt å besvare VGs gjentatte henvendelser, skriver avisen.

Les også: Malthe-Sørenssen innrømmer å ha lurt Treholt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.