– Vi kan ikke leve med den usikkerheten næringsministeren har skapt. Mitt råd er at hun selv tar initiativ til å få alle fakta på bordet. Hun bør begynne med å offentliggjøre SMS-ene hun holder hemmelige, sier Ap-nestleder Hadia Tajik til NRK.

NRK meldte lørdag at det ble sendt flere SMS-meldinger mellom Widvey og Mæland i forkant av utnevnelsen, meldinger som var «knyttet til avklaring av Widveys tilgjengelighet, og forholdet til karantenereglene».

Ifølge kanalen ble det ikke vurdert andre kandidater enn Widvey til vervet, samtidig som Mæland nekter for at utnevnelsen var en vennetjeneste.

Nektet

Næringsministeren har nektet å vise fram disse meldingene, ettersom de er unntatt offentlig innsyn, og ifølge departementet er å regne for «intern saksforberedelse».

Tidligere har Tajiks partifelle Martin Kolberg også sendt Mæland brev og bedt henne forklare seg for Stortinget. Mæland og Widvey er partifeller og satt sammen i regjeringen da Widvey var kulturminister mellom 2013 og 2015.

– Jeg mener fremdeles min relasjon til Widvey ikke er en relasjon som bryter forvaltningslovens regler for habilitet, uttalte Mæland nylig. Hun ba samtidig Lovavdelingen i Justisdepartementet å gjøre en habilitetsvurdering.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Venner, vi? Neida. Joda. Litt så. dnPlus (DN+)

 
Mæland avviser inhabilitet  

Mælands vurderinger dnPlus (DN+)

Monica Mælands venninneutnevnelse dnPlus   (DN+)