Kredittvurderingsbyrået Moody's nedgraderer Norske Skogindustrier til B2 fra B1 fordi den mener det er usannsynlig at driften vil bedre seg nok til å kunne opprettholde den sterkere kredittvurderingen.

Dårlig tidspunkt
Nedgraderingen kommer på et dårlig tidspunkt for selskapet ettersom det jakter på penger fra Kristin Halvorsens obigasjonsfond.

Vinningen opp i spinningen
Moody's registerer at prisene for papir har bedret seg. Likevel mener Moody's at vinningen fra dette kan utjevnes med fallet i etterspørselen etter både avispapir go magasinpapir.

Selv om konsernsjef Christian Ryning-Tønnesen og ledelsen i Norske Skog i 2008 fikk selskapet tilbake til positiv kontantstrøm, mener ratingbyrået at forholdet mellom hvor mye kontanter driften genererer og selskapets gjeld kvalifiserer til å være i den øvre delen av B-skalaen.

Til tross for dagens nedgradering oppgrader Moody's Norske Skogs utsiktet til stabile, mens de tidligere ble vurdert som negative. Dette begunnes med at det forventer at selskapet vil fortsette å levere positiv kontantstrøm i et utfordrende klima.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.