Italias uavklarte nasjonalforsamlingsvalg innebærer fare for langvarig politisk usikkerhet, noe som gir risiko for nedgradering av landets rating i statslånsmarkedet.

Det sier Moody's Investors Service i en rapport tirsdag.

Den uavklarte nasjonalforsamlingsmakten er «kredittnegativt» fordi den kan føre til nytt valg, og selv en ny runde til valgurnene risikerer ikke å løse den fastlåste situasjonen, ifølge kredittvurderingsfirmaet.

«I stedet for å øke klarheten i landets politiske retningsvalg, førte det nylige valget til risiko for at den bevegelsen i retning av strukturelle reformer som er oppnådd under Mario Montis regjering, vil bli forsinket, eller kanskje til og med stanse fullstendig opp,» skriver Moody's-analytikere ledet av Dietmar Hornung.

Analytikerne i Moody's fremholder at uro i Italia, som er den tredje største økonomien i eurosonen og det største obligasjonsmarkedet, vil kunne smitte over på sonens svakere land, som Portugal og Spania, noe som «har potensial til igjen å tenne gjeldskrisen i eurosonen».

Moody's sier at en nedgradering av Italia vil bli vurdert hvis det oppstår en grunnleggende svekkelse i landets økonomiske utsikter eller i dets reformarbeid.

Vansker i tilgangen til offentlige gjeldsmarkeder og nødvendigheten av hjelp utenfra vil kunne lede til «betydelig lavere ratingnivåer», heter det i rapporten.

Les også:
Italia stopper shortsalg i bankaksje
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.