Det bekrefter det sørkoreanske presidentkontoret, som opplyser at møtet mellom Sør-Koreas president Moon Jae-in og Nord-Koreas leder Kim Jong-un fant sted i Panmunjom, ved grensen mellom de to landene.

Dette er andre gang de to lederne møtes. Det første møtet fant sted i april.

I tillegg til Kims mulige forestående møte med USAs president Donald Trump, diskuterte de to lederne løfter de kom med under sitt første møte. De ble da enige om å jobbe for nedrustning av atomvåpen, samt å formelt avslutte krigen mellom de to landene.

Møtet skjedde kun timer etter at Sør-Korea uttrykte lettelse over at Nord-Korea og USA igjen snakker sammen.

Nord-Korea vil møtes hvor som helst

Kim og amerikanernes president Donald Trump har de siste dagene gitt sprikende signaler om hvorvidt de skal møtes i Singapore 12. juni, som opprinnelig var avtalt.

Trump avlyste møtet torsdag, men fredag uttalte han at USA og Nord-Korea snakker sammen, og at møtet fortsatt kan finne sted.

Nord-Korea var raskt ute med å beklage at USA hadde avlyst møtet.

– Den plutselige kunngjøringen om at møtet er avlyst er uventet for oss, og vi kan ikke gjøre annet enn å synes at det er ytterst beklagelig, sier Nord-Koreas viseutenriksminister Kim Kye-gwan i en pressemelding via Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA.

– Vi presiserer igjen vår villighet til å sitte ansikt til ansikt når som helst og i hvilken som helst form, for å finne løsninger på problemet, la han til.(Vilkår)

Før Norseman-dobbeltvinneren deltok første gang, sa faren: – Det her kommer du aldri til å få til!
Allan Hovda hadde dårlige forutsetninger for å delta i ekstremsportkonkurransen – men trosset dem.
04:08
Publisert: