Når handelen åpner på Merkur Market 13. januar blir det bjellesermoni for ikke mindre enn syv selskaper. Det er ny rekord på Børsen.

Fra før av har Børsen markedsplassene Oslo Børs og Oslo Axess. Nå åpnes en ny markedsplass med raskere opptak og enda lavere krav til opptak enn Oslo Axess. Tilbudet er ifølge Børsen rettet mot mindre og mellomstore selskaper, samt selskaper som ikke ønsker fullstendig notering på et regulert marked.

Bredt utvalg

Selskapene er fra vidt forskjellige bransjer, fra mat til bank, eiendom og it. Dessuten er cowboy-helten Morgan Kane representert gjennom WR Entertainment, selskapet som blant annet eier rettighetene til bøkene og planlegger filmatisering.

Her er alle selskapene:

  • Aasen Sparebank: Lokalbanken på Innherred i Nord-Trøndelag. https://aasen-sparebank.no/
  • Atlantic Lumpus: Sjømatselskap som produserer rognkjeks (Cyclopterus Lumpus) som rensefisk mot lakselus i oppdrettsnæringen. http://www.atlanticlumpus.no/
  • Black Sea Property: Eiendomsselskap med eierandeler i et eiendomsprosjekt på Svartehavskysten kalt Aheloy Residence Resort.
  • Induct: Programvareselskap som utvikler løsninger, i første omgang rettet mot aktører i helsebransjen, for deling av forskning, utvikling og arbeidsmetoder. http://www.inductsoftware.com/
  • Oxxy: Programvareselskap som utvikler verktøy for å skape nettsteder. https://www.oxxy.com/no/
  • Sino Agro Food: Sjømat- og landbruksselskap med hovedvirksomhet i Kina. Eier selskaper som produserer og selger proteinrik mat, først og fremst sjømat og storfe. http://www.sinoagrofood.com/
  • WR Entertainment: Underholdningsselskap som eier rettigheter til Morgan Kane-bøkene og planlegger å filmatisere dem. http://widerelease.com/ 

Ikke regulert

Merkur Market er en multilateral handelsplass for mindre selskaper som ønsker enklere tilgang til kapitalmarkedet. Den er underlagt verdipapirhandelloven med forskrift og markedsplassens egne regler, men det er ikke et regulert marked, og er derfor ikke underlagt børsloven og børsforskriften.

«Investorer bør ta hensyn til dette», skriver Børsen i en melding.

Les også:  Fjorårets porteføljevinner gjør store endringer

EU feller belgiske skatteregler  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.