Fristen for å søke sluttpakke gikk ut natt til onsdag, skriver Aftenposten. Hvis alle de åtte får innvilget søknaden, vil det innebære at mer enn én firedel av avisas redaksjonelt ansatte slutter. Det er 26 redaksjonelt ansatte i Morgenbladet, av dem er seks redaktører.

– Vi frykter i tillegg at flere vil slutte på grunn av konflikten. Vi er skikkelig bekymret for at hele avisprosjektet skal kollapse nå, sier klubbleder Jo T. Gaare i Morgenbladet.

Aftenposten skriver at de ikke kjenner til om noen redaktører har søkt sluttpakke.

10. september ble det kjent at Morgenbladet må spare 8 millioner kroner, hvorav 6 millioner skal spares på bemanning. Samtidig ble et tilbud om sluttpakker gitt de ansatte. Da skal det også ha blitt gitt beskjed om at ansatte med «nøkkelkompetanse» ikke nødvendigvis ville få innvilget søknaden.

Ledelsen i avisa skal ta stilling til søknadene torsdag, skriver Aftenposten.

Morgenbladet strever med store interne konflikter. Flere av journalistene har truet med å slutte i avisen dersom ikke ansvarlig redaktør går av. Uroen bunner i en langvarig konflikt mellom ansvarlig redaktør Anna B. Jenssen og redaksjonen. Redaksjonsklubben har i en uttalelse gjort det klart at den ikke har tillit til at Jenssen er i stand til å lede avisen.

I en epost til NTB i forrige uke skrev imidlertid Jensen at hun sto fast på en beslutning om ikke å trekke seg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.