Styret i Morgenbladet har ansatt Sun Heidi Sæbø (39) som ny ansvarlig redaktør og administrerende direktør, skriver avisen i en pressemelding.

– Jeg er stolt og glad, slik alle som har fått en viktig oppgave og en tillitserklæring, gjerne er. Men mest av alt kjenner jeg på en jevn lykkefølelse hver dag over å jobbe i en så unik avis som Morgenbladet, uttaler Sæbø.

– Vi hadde flere svært godt kvalifiserte kandidater til stillingen. Det var likevel enkelt å velge Sun Heidi Sæbø. Hun er en analytisk, klok og dyktig leder og en redaktør med solid journalistisk kompetanse. Sæbø er en tydelig og lyttende leder som er flink med folk, sier styreleder Amund Djuve i Morgenbladet. Han er også sjefredaktør i Dagens Næringsliv.

Sæbø ble i august 2019 ansatt som samfunnsredaktør i Morgenbladet og har siden 22. oktober 2019 vært konstituert i rollen hun nå går inn i fast. Hun tiltrer umiddelbart.

Hun tok over etter Anna B. Jenssen som sluttet i Morgenbladet etter en opprivende konflikt med de ansatte. Bakgrunnen var en nedbemanningsrunde i fjor høst. Redaksjonsklubben svarte med å erklære mistillit mot den daværende sjefredaktøren. Hun nektet i første omgang å trekke seg, inntil presset ble for stort i oktober.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.