Smarte nye løsninger er i ferd med å endre alt fra økonomi til jobb og dagligliv for oss alle. For å kartlegge jungelen av nyskapende norske selskaper og kåre de aller fremste, har DN invitert til «Årets gründere». Responsen så langt har vært svært god.

Les om «Årets gründere» og påmelding her: DN kartlegger og kårer Norges fremste gründere.

Hele 170 selskaper har meldt seg på, og av disse har vi rukket å legge inn 103 i vår oversikt. Flere vil legges til frem mot endelig frist 1. mars.

Her får du oversikten over gründer-Norge

Er du nysgjerrig på hva norske gründere skaper, hvilke bedrifter som vokser frem i ditt område eller din næring? Hvem som tjener penger, henter inn kapital og hvem hovedinvestorene er? Her får du oversikten (oppdateres frem til 1. mars).

Se alle selskapene i "Årets gründere"

Her kan du for eksempel lese om:

  • Onio as, som med sitt plaster overvåker feber kontinuerlig
  • Pexip, som er den klart største av videokonferansegiganten Tandbergs arvtagere.
  • Nettbil, som har gjort det ekstremt enkelt å selge bil
  • Easee og deres smartlader for elbiler
  • Gelato og deres globale trykkeri-plattform
  • Dimension10, som muliggjør samarbeid i virtuell virkelighet

Ett selskap innen jus

En jury skal gå igjennom selskapene etter påmeldingsfristen 1. mars, for å kåre Norges fremste gründerselskaper. Men mye av målet er også å skape en oversikt over hva som beveger seg i dette landskapet, til glede for lesere, investorer, gründere og store selskaper på partnerjakt. DN har derfor utviklet et system for å la leserne bla gjennom bransjer, investeringer, geografi og økonomi med noen raske klikk, og få oversikt.

Du kan dermed raskt få oversikten over:

  • Spennende gründerselskaper i Hordaland (eller andre fylker)
  • Hva 28 selskaper gjør innen kunstig intelligens, 16 innen finansteknologi og ett innen jus.
  • Hvilke 16 selskaper som oppgir positivt driftsresultat i 2018, samt 61 som tror de må tære på reserver eller investorpenger til 2020 eller senere.
  • Hvem som har hentet mest i 2018, og hvilke selskaper som har bygget seg opp helt uten investorpenger.

Årets gründere er både for selskaper i tidlig gründerfase og selskaper i vekstfasen, der noen omsetter for store summer. Det vises også på totaltallene for kapitalinnhenting, ansatte og omsetning. Selskapene som er lagt inn så langt hadde en samlet omsetning på en drøy milliard kroner siste innrapporterte regnskapsår (2017) og rapporterer om kapitalinnhenting på totalt 1,3 milliarder kroner i 2018.

Se hele oversikten og les om enkeltselskapene på dn.no/aaretsgrundere

Er mannen som bygget opp Tesla genial eller uegnet som sjef?:

App-bruker? Hør podkasten om Elon Musk og Tesla her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Perfekt familiebil. For to
DN har testet BMWs nye toppmodell sportscoupéen M850i.
03:23
Publisert: