Å være gründer eller jobbe i gründerselskaper er blitt langt mer populært i Norge de siste fem årene. Mange har hoppet av godt betalte jobber for å skape noe nytt, og flere selskaper er godt finansiert, så de ansatte ikke trenger å sultefores. Det kommer tydelig frem i oversikten som er skapt gjennom «Årets gründere», en kåring og kartlegging av nyskapende norske gründerselskaper.

– Det er en imponerende samling gründere og selskaper, sier Rolf Assev i Startuplab, som sitter i juryen og kårer selskapene som imponerer mest på fire kriterier, der fremgang siste år er sentralt.

Her får du oversikten over gründer-Norge

Sjekk 277 selskaper som utgjør en stor del av Norges nyskapende gründerbedrifter.

Se alle selskapene i "Årets gründere"

Totalt var 277 selskaper meldt på innen fristen, både små selskaper med et par ansatte og store som har passert 100. Totalt utgjør disse selskapene rundt 5000 arbeidsplasser i dag, og mange vokser svært fort.

www.dn.no/aaretsgrundere kan du fort finne ut hvilke selskaper som bidrar med flest arbeidsplasser.

Søker etter smarte selskaper

Målet med «Årets gründere» er imidlertid ikke bare å kåre noen få, men å synliggjøre alle våre nyskapende selskaper, så man kan lese seg opp på hva som skjer i spesielle bransjer, i eget fylke, hvem som henter penger fra investorer, hvem som tjener penger. På nettsiden til Årets gründere får man raskt oversikt over de smarte nye konseptene, pengene og investorene.

Dette kan være verdifullt, hvis du er investor eller et stort norsk selskap på jakt etter gründerpartnere med fremtidsrettede løsninger.

– Vi opplever en økende etablering av spennende norske start-ups både innenfor bank og finans og andre bransjer. Dette gleder vi oss stort over, men samtidig betyr det at det blir mer komplekst å holde oversikten over potensielle partnere, sier Fredrik Abel, som har ansvar for partnerskap med gründere i DNB.

Får oversikt

Det finnes 32 finansteknologiselskaper i oversikten, som hentet inn 276 millioner kroner i finansiering i 2018. Oslo dominerer med 23 selskaper, men Trondheim-selskapet Signicat, som lager digitale id-løsninger, omsetter alene for mer enn alle Fintech-selskapene i Oslo, med 180 millioner kroner i 2018.

Storbanker som DNB er svært aktive i gründermiljøene og DNB har inngått flere avtaler og investeringer, både med fintech-selskaper og andre, blant dem selskaper som leverer chatboter.

– En slik løsning som «årets gründer» fra DN gir oss en flate hvor vi kan finne oppdatert informasjon om potensielle partnere – en løsning som vi ønsker hjertelig velkommen, sier Abel. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meretes utvalgte: Hvis du skal kjøpe én rødvin i vinter, er denne et godt valg
Ribeira Sacra og druen mencia er Spanias mest spennende vinregion for øyeblikket.
01:43
Publisert: