Det fungerer litt som overgangen fra cd til strømmetjeneste, bare for trening:

Man betaler en fast månedspris, så kan man trene på alle treningssentrene gründerne har avtale hos. Så langt er det blitt 25 i Oslo, alt fra klatresentre til kickboksing, yoga, vanlig gym, squash, tennis, crossfit og noe nytt og trendy, som heter «Barry's Bootcamp».

Det forteller gründer Line Standal Sørnes (25) i selskapet Combine.

– Mange ønsker variasjon i treningen og velger derfor en stor kjede. Men de har gjerne ikke samme kvaliteten som de som spesialiserer seg, sier Sørnes.

Hun viser til at de store kjedene har økt sin markedsandel til 70 prosent, ifølge en rapport fra Virke i 2017. Veksten skjer på bekostning av de frittstående aktørene, og Sørnes mener de kan bidra til å snu trenden.

Her får du oversikten over gründer-Norge

Er du nysgjerrig på hva norske gründere skaper, hvilke bedrifter som vokser frem i ditt område eller din næring? Hvem som tjener penger, henter inn kapital og hvem hovedinvestorene er? Her får du oversikten (oppdateres frem til 1. mars).

Se alle selskapene i "Årets gründere"

Måtte flytte fra Trondheim

Selskapet Combine ble til ved entreprenørskolen på NTNU, der målet er at studentene skal starte egen bedrift og få prøve ut ideene sine. Men Combines forstudier viste at treningssentrene i Trondheim sentrum var fulle og lite mottagelige for konseptet. Så til tross for at de fire gründerne fremdeles studerer i Trondheim, har selskapet flyttet til Oslo der de nå sitter på Startuplab.

– Oslo er mer konkurransepreget, og treningssentrene er mye mer villige til å prøve ut konsepter for å få folk inn, sier Sørnes.

Selskapet ble startet våren 2018, men har rukket å få med 25 treningssentre i Oslo på avtalen. Blant dem er Oslo Klatresenter på Skullerud.

– Vi er positive til å teste det ut, og jeg synes personlig det er et kjempegodt tilbud at man kan trene på tvers av sentrene, sier daglig leder Marthe Stensrud.

Hun sier det foreløpig er en test, og at de etter hvert må analysere tallene for å se effekten.

– Vi vil at det skal trekke nye kunder til oss og ikke ta fra dem som allerede bruker oss, sier hun.

Det dyreste abonnementet koster 790 kroner per måned og dekker inntil åtte besøk på hvert senter i måneden, en grense som skal hindre at de stjeler de ivrigste faste brukerne.

Store konkurrenter snuser på Norge

DN inviterer nå til en kartlegging og kåring av Norges mest spennende oppstarts- og vekstselskaper, og Combine var blant de første til å sende inn sine opplysninger. I sin innmelding forteller Combine blant annet at lignende konsepter er prøvd ut i andre land, av selskaper som Bruce, MyClubs og Classpass.

– Bruce og Classpass er Combines største trusler, da begge har en stor brukermasse, mange partnere, godt utviklet it-system og erfaring. Bruce gir tilgang til over 300 sentre i Sverige, mens Classpass er en større, internasjonal aktør som opererer i 39 forskjellige byer og har over 8000 sentre, skriver Sørnes.

Gründer Line Standal Sørnes er på klater på Oslo klatresenter, en av flere sentre tjenesten Combine har samlet.
Gründer Line Standal Sørnes er på klater på Oslo klatresenter, en av flere sentre tjenesten Combine har samlet. (Foto: Per Thrana)

Hun mener selskapet deres har en fordel i at de er norske, samt at de også ønsker å fokusere på opplevelser, som guidede turer på randonee-ski og surfecamper. Men de må løpe fort, for konkurrentene er ikke langt unna.

– Det har allerede vært flere internasjonale konkurrenter som har prøvd å få med noen av sentrene i Oslo, men de har takket nei fordi de da allerede har vært i dialog med oss, sier hun.

Combines omsetning siden september har vært på 250.000 kroner, med en medlemsmasse som nærmer seg 300. I år håper de å øke til 1000 medlemmer og omsette for 9,5 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Ingeborg Volan: Derfor har Facebook satt opp et telt midt i Oslo
02:54
Publisert: