Listene til Forbes inneholder personer som utmerker seg innen alt fra kunst og sport til forskning.

28-åringen fra Ytre Arna sier til Bergens Tidende at han er heldig som har fått navnet sitt på «manufacturing and industry»-lista. Utvalget beskrives av Forbes som dristige risikotakere som bringer nye ideer til Europa.

- En ære

– Det er utrolig kult og en ære å bli valgt ut, sier Pettersen, som var med å grunnlegge Seaborg Technologies i København. De arbeider med å utvikle en bærekraftig og sikker kjernekraftreaktor for atomkraftverk.

Pettersen studerte fysikk i København, og der ble interessen for kjernekraft vekket. Pettersen har en mastergrad i kjernekraft og ble medstifter i Seaborg i 2017.

Målet med den nye reaktoren er at teknologien skal være sikrere, billigere og mer bærekraftig enn dagens atomkraft. Den første prototypen vil trolig være klar på midten av 2020-tallet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Færre studenter enn før tør å rekke opp hånden
01:40
Publisert: