Gründerselskapet No Isolation har sagt opp 14 ansatte, bekrefter selskapet til DN.

– Dessverre er det sånn at vi hverken har mulighet eller behov for å ta med oss videre alle som har vært med på å bygge dette fundamentet, sier gründer Karen Dolva til Shifter om nedbemanningen.

Antall ansatte i No Isolation går nå fra 58 til 44. I september skrev DN at selskapet hadde permittert 15 ansatte på grunn av pengemangel. På det tidspunktet hadde ni av de permitterte ikke kommet tilbake i jobb.

Ifølge Shifter var de permitterte blant annet UX-designere, som nå er tilbake på jobb.

Ingen planer om hardware

De som nå har mistet jobben er de som har jobbet med hardwaren til AV1-roboten for langtidssyke barn og Komp-skjermen for eldre. Årsaken til dette er at selskapet ikke har planer om å bygge nye hardware-produkter.

Det norske oppstartsselskapet har vokst kraftig og er blitt 55 ansatte siden oppstarten i 2015, med salgskontorer i Nederland og Storbritannia. Det har fått svært mye oppmerksomhet for sine roboter, som skal hjelpe folk ut av isolasjon. Men før sommeren pekte pilene mot likviditetsskvis i høst.

Selskapet omsatte for 12, 4 millioner kroner i fjor, opp fra 1,5 millioner året før. Underskuddet økte samtidig fra 6,5 til 26,9 millioner kroner.

Dolva forteller at hun har sagt opp de ansatte med tungt hjerte, og at de har fått beholde aksjene sine i selskapet.

Skal ha hentet mer penger

Videre forteller Dolva til Shifter at de har planer om å gå i pluss allerede til neste år, og at de omsatte for 16 millioner kroner i tredje kvartal, mot litt over 12 millioner i hele 2017.

Nylig har selskapet lansert sitt andre produkt, Komp, som er en datamaskin med bare én knapp, beregnet på å gi «analoge besteforeldre» en måte å motta bilder, meldinger og videosamtaler med barn og barnebarn.

Masseproduksjon av dette produktet har gått utover likviditeten i selskapet, og de har derfor vært avhengige av å hente inn mer penger fra investorene.

DN har fått opplyst at selskapet nå står midt i en investeringsrunde.

Selskapet hentet inn 20 millioner kroner i november 2016, men da DN var i kontakt med Dolva i september sa hun at det dreide seg om betydelig mer penger denne gangen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Arkitekturprofessor om Røkkes skyskraper-drøm:
– Den som er høyest, er best. Behøver ikke si mer
01:19
Publisert: