Det viser en ny rapport fra de London-baserte eiendomskonsulentene i Knight Frank. Ifølge rapporten vil cirka en tredjedel av verdens dollar-milliardærer være asiatiske innen 2023. På nåværende tidspunkt har Asia 787 dollar-milliardærer.

Det er i India den største veksten vil finne sted. Ifølge rapporten vil veksten i såkalte «ultra-rike individer» stige med 39 prosent innen 2023. På plassene etter følger Filippinene på 38 prosent vekst og Kina på 35 prosent. Asiatiske land har erobret hele åtte plasser på rapportens topp-ti liste.

– India og Filippinene, som har et dårligere utgangspunkt, fremvoksende markeder, har store muligheter for vekst, sier Nicholas Holt, Knight Franks forskningsjef for Asia og Stillehavet, til CNBC som også har omtalt rapporten.

Tidligere i år la Kina frem BNP-tall som viste en vekst på 6,5 prosent i 2018. Dette var den laveste veksten i landet på ti år. Det har også vært usikkerhet i verdensøkonomien med tankte på Brexit og handelskrigen mellom Kina og USA. Dette vil ikke påvirke velstandsveksten for verdens rikeste, ifølge rapporten.

– På tross av mørke økonomiske utsikter, vil velstandsøkningen være konstant i 2019, sier Liam Bailey, Knight Franks globale forskningssjef i rapporten. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Med den fremgangen vi har nå, vil det ta over 200 år før kvinner og menn er økonomisk likestilt i verden
00:38
Publisert: