Thea Linnea Lillegaard (20) hentet inn 12.500 kroner til judosatsing via folkefinansiering og nådde ett av to mål. Pengene kom fra 19 sponsorer via folkefinansieringsplattformen Sponsor.me, en norsk plattform som er mye i bruk i mange land. Tjenesten er bare tre år gammel, men det holder til å være nest eldste folkefinansieringstjenesten på det norske markedet.

– Det gjorde at jeg kunne reise på konkurransene jeg ønsket, sier Lillegaard, som forteller at målet var å bli nordisk mester, og å kvalifisere seg til EM.

Folkefinansiering har gjort at flere kan få sponsorer, men det er fremdeles tøft økonomisk å satse på idretter utenom de store, som fotball, alpint og ski, forteller Lillegaard.

– Jeg ble nordisk mester, men måtte jobbe sykt mye og gikk på en ordentlig smell. Jeg ble overarbeidet, det er en del av gamet, sier hun.

Hun forteller at hun til tider har hatt to jobber ved siden av treningen, på det verste jobbet hun noen dager fra åtte om morgenen til 23 om kvelden.

Hun måtte trappe ned, men har unngått treningsopphold, og når hun satser mot neste mål, er hun positiv til å prøve folkefinansiering igjen.

– Neste er å kvalifisere meg til EM for de under 23 år. Det er en ny sjanse, sier hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.