Hele 80 prosent av de 500 største norske bedriftene er mer enn 100 år gamle. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen er nysgjerrig på om dette skyldes at nye gründerbedrifter er blitt hindret fra å etablere seg og å vokse frem, eller om det er andre sammenhenger som ligger bak.

– Vi trenger mer kunnskap om innovasjon, entreprenørskap og verdiskaping for å kunne utvikle treffsikker gründerpolitikk. For å sikre et bærekraftig velferdssamfunn, er vi avhengig av det skapes nye, lønnsomme arbeidsplasser. Gründerbedriftene er avgjørende for dette, sier Røe Isaksen i en pressemelding.

En gruppe forskere ved Institutt for økonomi ved Universitetet i Oslo, ledet av professorene Karen Helene Ulltveit-Moe og Andreas Moxnes, skal bruke to år på forskningen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ivar Tollefsen er Oslos største private boligeier. Her er bildene av hele boligimperiet
Ivar Tollefsen er Oslos største boligeier.
01:00
Publisert: