Petroleumstilsynet har funnet alvorlige brudd på regelverket etter en gransking av gasslekkasjen på Gudrun-plattformen for ett år siden. Statoil er nå gitt varsel om pålegg.

Gasslekkasjen, som oppsto 18. februar i fjor, hadde storulykkepotensial og kunne ført til dødsfall, skriver Teknisk Ukeblad. Det kommer fram i en ny rapport fra Petroleumstilsynet (Ptil) som ble publisert mandag.

Ptil har avdekket i alt seks avvik som anses som alvorlige brudd på regelverket. Statoil kjente til problemer på Gudrun i månedene før gasslekkasjen, men produksjonsledelsen på Gudrun forsto ikke alvoret. Det pekes også på svakheter ved Statoils ivaretakelse av ansvar.

Statoil innrømmer at de ikke forsto alvorligheten av problemene som oppsto i forkant av gasslekkasjen.

– Det er riktig at vi hadde kunnskap om utfordringer knyttet til vibrasjon. Dette meldte offshore-organisasjonen ifra om til landorganisasjonen, men vi forsto ikke fullt ut HMS-potensialet, sier pressetalsmann Morten Eek til Teknisk Ukeblad.

Det var en sprekk i en rørledning som førte til at 4 kubikkmeter kondensat lekket ut, men det var ikke personell i området, og ingen ble skadd som følge av hendelsen for ett år siden. Også Statoils egen granskingsgruppe slo i mai i fjor fast at utfallet kunne blitt fatalt. (©NTB)

Les også:

Norsk gründer får 1,5 mrd. for teknologiselskap

Asia i dag: Industri i krise i Kina

Kampen om Iowa blir en thriller for begge partier

Se DNtv:Slik ser det ut når norske Youtube-stjerner besøker et kjøpesenter i Bergen

PrebzOgDennis besøker et kjøpesenter i Bergen
I 2014 var prisen 10.000 kroner. Nå koster det 50.000 kroner.
00:29
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.