– Uttransport av straffede bidrar til å bekjempe kriminalitet og ivaretar samfunnssikkerheten, sier sjefen for Politiets utlendingsenhet (PU), Morten Hojem Ervik.

Mens PU har ansvaret for retur av personer uten lovlig opphold, er det Utlendingsdirektoratet (UDI) som har ansvaret for assistert retur. I april sendte politiet 165 personer som er ilagt straffereaksjon, ut av landet. Av de 683 straffede som er sendt ut i årets fire første måneder, kommer 22 prosent fra Romania, 14 prosent fra Polen og 9 prosent fra Litauen.

Totalt er 1.896 personer sendt ut av landet med tvang i år, 28 prosent færre enn i samme periode i 2016. Andelen som er ilagt straffereaksjoner har økt fra 26 prosent i fjorårets fire første måneder til 36 prosent i år.

Ervik mener de lave ankomstene av asylsøkere har ført til at uttransporteringstallet sett under ett ikke er høyere.

– Vi nærmer oss halvannet år med svært lave ankomster. Dette påvirker også uttransporteringsstatistikken. Det er nå færre åpenbart grunnløse asylsøkere som ankommer landet. Dette er i tråd med regjeringens målsetting, påpeker Ervik.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.