Gamingselskapet Coolbet, startet av den norske gründeren Jan Svendsen, selges til det amerikanske selskapet GAN, ifølge en melding fra GAN mandag.

Selskapet blir nå verdsatt til 149 millioner euro, tilsvarende 1,6 milliarder norske kroner.

Den kjente norske investoren og tidligere pokerspilleren Morten Klein har vært på eiersiden i Coolbet. Han er storfornøyd med salget av selskapet, der oppgjøret kommer dels i penger og dels i aksjer i GAN:

– Jeg har vært med selskapet siden før det gikk live, og har hatt stor tro på det. Det var egentlig ikke planlagt å selge selskapet, men dette var et tilbud vi ikke kunne si nei til og et godt oppgjør for Coolbet-aksjonærene.

Ifølge Klein går avtalen mellom GAN og Coolbets eiere ut på at aksjonærene får 54 prosent av oppgjøret i penger og 46 prosent i aksjer i GAN.

Klein sier hans aksjer i Coolbet verdsettes til 160 millioner kroner i salget, mer enn en femdobling fra hans opprinnelige investering på 30 millioner kroner.

De 30 millioner kronene dekker både investeringen han gjorde i oppstartsfasen og senere kapitalutvidelser.

Det betyr at Klein selv innkasserer nær 86 millioner kroner når avtalen går gjennom på nyåret.

Morten Klein, her under en pokerturnering i Barcelona.
Morten Klein, her under en pokerturnering i Barcelona. (Foto: Ole Morten Melgård)

GAN omtaler selskapet som et prisbelønnet nettspillselskap, startet av industriveteranen Jan Svendsen, med egeneid software og et av spillindustriens mest erfarne utvikler- og tradingteam.

– Jan ønsket å bruke den erfaringen han hadde fra før, med Nordbet og andre, på å bygge noe nytt. Han og medeiere stått på og jobbet døgnet rundt. Det er klart det har kostet å bygge en helt egen plattform for å være et innovativt produkt. Men det har GAN sett og det ville de ha, sier Klein.

– Coolbet har en veldig tydelig profil og de har fått en lojal kundebase. Det er fordi de er gode omsettere, de kan tilby bedre odds til kundene, som gjør at spillerne får høyere verdi av å spille på Coolbet, mener Klein.

Transaksjonen skal gjennomføres i begynnelsen av 2021, og avhenger av godkjennelse fra amerikanske myndigheter.

Gründeren Svendsen har selv hatt en aksjepost på 1,4 millioner aksjer i selskapet GAN nå kjøper, ifølge 2019-regnskapet til Svendsens investeringsselskap Yannick.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.