Stadig mer kapital flyttes over i markedet for obligasjonslån, og i Norge ligger salget av denne typen lån an til å slå rekordnivåene fra 2007, ifølge Bloomberg News.

- Markedet ser veldig sterkt ut. Jeg kan ikke se at det kommer en nedgang på dette i Norge i nær fremtid, sier kredittanalytiker Lars Kirkeby i Nordea til Bloomberg.

Så langt i år har det blitt plassert 82 milliarder kroner i det norske obligasjonsmarkedet. Det er bare én milliard unna 2007-rekorden, som ble satt rett før finanskrisen var et faktum. Det blir utstedt både høyrente-obligasjoner og obligasjonslån med lavere rente.

- Det er mye interesse for norske og nordiske høyrentepapirer fra Europa. Trenden er et resultat av at Norden er en trygg havn, og at man får avkastning i hele prosentpoeng, skriver Arne Eidshagen i Alfred Berg Asset Management i en e-post til Bloomberg.

To lån som nylig har blitt plassert er et lån med fire års løpetid for Steen & Strøm, som ligger 1,4 prosentpoeng over den norske interbankrenten (nibor), og Ship Finance som plasserte et lån på 600 millioner kroner fem prosentpoeng over.

Deler av markedsveksten kommer fra utenlandske selskaper som søker norske investorer. For eksempel plasserte danske A.P. Moeller-Maersk et lån på tre milliarder kroner i mars, til 2,1 prosentpoeng over nibor.

- Vi har fortsatt mye på gang i nyutstedelser, både fra selskaper som pleier å hente penger her og nye selskaper. Markedet drives av at prisene har kommet ned til et nivå som er mer akseptable for selskapene, sier analytiker Jonas Shum i SEB.

Les mer om dette markedet her:

Her er aksjemeglernes nye marked

Aksjemegleren har blitt multimegler (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.