Tesla har lenge vært en favoritt blant norske elbil-entusiaster. Tesla har da også store ambisjoner, men så langt har imidlertid selskapet slitt med enorme underskudd.

I tillegg dukker det stadig opp helt nye konkurrenter.

Men mye tyder på at Tesla fremover først og fremst vil merke konkurransen fra de tradisjonelle bilprodusentene. 

En av disse er bilgiganten Volkswagen som sier det skal bli ledende i verden på elbiler innen 2025, med et produksjonsmål på én million biler, skriver Financial Times (FT).

Det er identisk med Teslas produksjonsmål innen 2020. Siste år rullet det imidlertid ikke ut flere enn i underkant av 80.000 biler fra Teslas fabrikker, så det er en lang vei frem.

– Alt Tesla kan gjøre, kan vi overgå, sier VW-sjef Herbert Diess til FT.

Seriøs konkurrent

VW-sjefen sier at det Tesla skal gjøre i «premiummarkedet» skal Volkswagen gjøre i massemarkedet.

– Vi er sikre på at vi blir en markedsleder i denne nye verdenen, la Diess til overfor FT.

VW ser likevel på Tesla som en seriøs konkurrent.

– Tesla kommer fra høyprissegmentet, men de beveger seg nedover. Det er vår ambisjon, med vår nye arkitektur for bilproduksjon, å stoppe dem der, holde dem i tøylene, sier Herbert Diess til FT.

Men hvem som til slutt blir vinneren i elbil-kappløpet gjenstår å se. Det kan bli nykomlingen Tesla, med stor teknisk kunnskap, som skal bygge ut kapasiteten kraftig, eller en av de tradisjonelle bilgigantene, som VW, som skal omstille virksomheten sin mot elbilmarkedet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Denne elbilen kommer snart på veiene
Mercedes lager et eget undermerke for elbil, og starter med en elektrisk suv.
01:42
Publisert: