Automobili Pininfarina har base i München. Hyperbilen Battista har motorer fra kroatiske Rimac og karosseri fra italienske Pininfarina. Bilen er utstyrt med fire motorer, en for hvert hjul, som til sammen yter formidable 1900 hestekrefter. Dette skal gjøre doningen i stand til å tilbakelegge spurten fra null til hundre kilometer i timen på 1,9 sekunder, som er på nivå med en Formel 1-bil.

Hyperbilen som ble vist frem på bilutstillingen i Genève i mars har et batteri på 120 kilowatt som gir en teoretisk rekkevidde på 480 kilometer per lading. Toppfarten anslås til rundt 350 kilometer i timen.

Battista er oppkalt etter Pininfarina grunnlegger Battista Farina. Bilen er designet av et stjernelag bestående av Lamborghinis designsjef Luca Borgogno, Porsche Mission Es teknologisjef Christian Jung og Rene Wollman, som har ansvaret for Mercedes' sportsbilprogram.

Pininfarina Battista blir uansett ikke noe vanlig syn i gatene. Etter planen vil det bare bli produsert 150 eksemplarer av bilen. Prisen er naturlig nok også på den friske siden og anslås til 21,5 millioner kroner.

Samlere og superbileiere er invitert til privatvisninger av bilen i New York fra 16. til 18. april, før den sendes videre til andre deler av USA samt Canada. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.