Denne helgen kan skuelystne se Arne Fredlys McLaren Senna under Oslo Motor Show på Lillestrøm. Bilen skal produseres i 500 eksemplarer, koster ti millioner kroner før norske avgifter, men er mer som en ventepølse å regne i forhold til modellen Speedtail som akkurat er vist frem.

Se bilder av bilen nederst i saken.

Koster fra 19 millioner

Dette er hva produsenten selv omtaler som sin første «Hyper-GT» og den ultimate gatebilen fra McLaren. Bilen skal bygges i kun 106 eksemplarer med en startpris på 1,75 millioner pund før skatt, eller omkring 18,7 millioner.

Den norske investoren og bilsamleren Arne Fredly har spesialisert seg på det han kaller hyperbiler, som defineres som sjeldne biler med en pris fra to millioner euro. For å komme i betraktning for å havne på produsentenes lister, må du ikke bare har mye penger, men også en cv hos fabrikkene. Fredly skal ha en garasje som består av fem modeller fra McLaren, i tillegg til Senna, blant annet en P1 GTR som er veldig sjelden. Fredly skal også ha inne en bestilling på McLaren Speedtail.

Føreren sitter midt i bilen, med en passasjer på hver side.
Føreren sitter midt i bilen, med en passasjer på hver side. (Foto: McLaren)

Speedtail har en sentralt plassert førerposisjon, med plass til to passasjerer, en litt bak på hver side av føreren. Som man kan skimte på utsiden er den 5,2 meter lange bilen svært aerodynamisk. Blant annet er sidespeilene kameraer som elektronisk kan felles inn i karosseriet. Den skal også være det raskeste bilen fra merket noensinne med en toppfart på 403 km/t.

Superrask

Bilen har en hybrid drivlinje med 1050 hestekrefter som gjør at den akselererer fra null til 300 km/t på 12,8 sekunder. Til sammenligning gjør McLaren P1 den samme øvelsen på 16,5 sekunder.

Bilen er allerede vist til fremtidige eiere på et lukket arrangement i London.

– McLaren har aldri bygget et kjøretøy som Speedtail før. Som vår første «Hyper-GT», er Speedtail den ultimate gatebilen fra McLaren, en fusjon av kunst og forskning som kombinerer en fabelaktig toppfart med en ikonisk sentrert førerposisjon og en virkelig nyskapende tilnærming til skreddersydd tilpasning. En grensesprengende hybrid drivlinje sitter i et lettvekts karbonfiber karosseri som minner om de elegante bilene som i sin tid satte verdensrekorder i fart, mens den luksuriøse treseters kupeen gir en kombinasjon av en utrolig kjøreopplevelse, uovertruffen individualisme og innovative materialer som aldri før er sett i en bil laget for gatebruk, sier Mike Flewitt, sjef for McLaren Automotive, i en pressemelding.

Bilen kan faktisk senkes med 3,5 centimeter, noe som gjør at høyden ikke er mer enn 112 centimeter over veien. Vekten er også holdt nede til 1.430 kilo

Bilen skal leveres fra starten av 2020.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Arne Fredly har bestilt sportsbiler for en kvart milliard. Se bilene her.
00:53
Publisert: