Audi skulle ha den offisielle premieren på sin første elbil E-tron i Brussel den 30. august. Nå har bilprodusenten flyttet arrangementet over Atlanteren til USA, uten å kunngjøre noen nærmere dato.

Ifølge nisjenettstedet Electrek, skal arrangementet gå av stabelen den 17. september i San Francisco. Nettstedet hevder årsaken til flyttingen er at Audi-sjef Rupert Stadler ble fengslet tidligere denne måneden i forbindelse med dieseljuks-saken.

– Vi har ikke fått noen informasjon om det, annet enn at dette er en interessant bil også for det amerikanske markedet, sier Øyvind Rognlien Skovli, informasjonssjef for Audi hos importøren Harald A. Møller til DN.

I en melding som gikk ut til de rundt 4.500 personene som står på reservasjonslisten i Norge hevdes det at det ikke har noe å si for leveringene som skal starte i slutten av 2018/starten av 2019.

– Det er ingen grunn til å tro at denne endringen påvirker selve produksjonen eller utlevering av biler til kunder. Vi har heller ikke fått noe informasjon som tilsier at flyttingen av arrangementet får noen større betydning for alle oss som gleder oss til å se Audi e-tron. Det viktigste for oss og våre kunder er selvsagt at produksjonsplanene er i rute og vi ser frem til at de første norske kundene får sine biler rett over nyttår, sier Elin Sinervo, direktør for Audi Norge i kundemailen.

Også informasjonssjefen hevder at det ikke skal ha noe å si for introduksjonen av bilen.

– Vi har ikke fått noen indikasjoner på at det skal endre noe knyttet til produksjon eller kundeleveringer, sier Rognlien Skovli.

Audi E-tron lå an til å bli først av de store tyske merkene med en stor elbil som kan erstatte en familiebil. Nå ser det ut til at konkurrenten EQC fra Mercedes vil slå Audi på premieredato, da denne bilen ifølge Automotive News skal vises for første gang i Stockholm den 4. september. Audi har foreløpig ikke sluppet så mye informasjon om hvordan bilen blir, men basert på prototypen antar man at E-tron får et batteri på 95 kWh og tre elmotorer med til sammen 320 kW effekt. Det sørger for en null til 100 km/t-tid på 4,6 sekunder.

Pris i Norge er ikke sluppet, men det er indikert en pris i Tyskland på 80.000 euro, inkl. 19 prosent moms. Det betyr om lag 620.000 kroner. Det er omtrent som konkurrenten Jaguar I-Pace som kommer nå i sommer.(Vilkår)

Her er Audis første elbil
Audi lettet på sløret for å vise frem sin første elbil i drøye 10 minutter på bilmessen i Genève.
00:35
Publisert: