Natt til onsdag dro Audi forhenget til side for sin andre helelektriske bil, E-tron Sportback. Nå er den ingen revolusjon i forhold til salgssuksessen E-tron, den har bare en mer coupé-aktig form, og dermed mindre luftmotstand, som i sin tur gir et lite hakk bedre rekkevidde.

Bilen kommer som suven, med to forskjellige batteriversjoner, E-tron 50 og E-tron 55. Bilen er over 4,9 meter lang, 1,9 meter bred og 1,6 meter høy og bagasjeromsplassen er på 615 liter. Til sammenligning oppgis bagasjerommet på den vanlige E-tron til 660 liter.

– Mange har ventet på Sportback-utgaven av E-tron, som har et enda mer dynamisk design og dessuten mange spennende detaljer som gjør at bilen virkelig kommer til å synes på norske veier. Med de prisene vi tilbyr for det norske markedet forbereder vi oss på stor etterspørsel. Vi gleder oss til å starte utleveringene før sommeren, sier Elin Sinervo, direktør for Audi Norge i Harald A. Møller as i en pressemelding.

Les DNs test av Audi E-tron: Audis beste er en elbil

Bilen får en startpris på 521.000 kroner for det minste batteriet på 71 kWh som estimeres til å gi 372 kilometer rekkevidde. 55-versjonen har et batteri på 95 kWh som gir en rekkevidde på 477 kilometer. Denne koster 661.000 kroner. Begge får mulighet for montering av takstativ og hengerfeste, med en tillatt hengervekt på 1800 kilo.

Audi e-tron Sportback 55 har 408 hestekrefter tilgjengelig og gjør null til 100 km/t på 6,6 sekunder, eller 5,7 sekunder om føreren aktiverer boost-mode. Audi e-tron Sportback 50 har 313 hk tilgjengelig. Ved høye hastigheter senkes bilen automatisk ved hjelp av den adaptive luftfjæringen som er standardutstyr på begge utgaver.

Bilene kan hurtiglading på henholdsvis 120 kW og 150 kW.

– For kundene er den såkalte forflytningshastigheten avgjørende for planlegging av langtur. Rekkevidden og den effekten du kan lade bilen på ved hurtigladestasjoner, gjør at langturen med en Audi E-tron Sportback gjøres unna enda mer effektivt enn hva som er mulig med de fleste andre modeller i markedet, sier Sinervo.

Hittil i år er det registrert 4928 Audi E-tron i Norge, som gjør den til den soleklart mest populære modellen fra merket. Sportback-modellen kommer til Norge våren 2020. Senere kommer det en ny modell, Q4 E-tron, som er en litt mindre suv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hvor langt går den når det er minus 10, snø og slaps?
Endelig er elbilen Audi E-tron kommet til Norge.
03:08
Publisert: