Audis store snakkis i Norge i år er definitivt elbilen E-tron. Det viser seg også på registreringsstatistikken der to av tre Audier hittil i år er elektriske.

Les DNs test av Audi E-tron: Audis beste er en elbil

Likevel er ikke Audi på mer enn en 10. plass blant bilmerkene i Norge så langt. Audi Q5 som ladbar hybrid er muligens en modell som kan rette litt opp i dette. Dagens motorutvalg for kompakt-suven inneholder kun dieselmotorer, noe som avspeiler seg i kun 73 registreringer så langt i år.

En toliters bensinmotor på 252 hestekrefter kombinert med en elektrisk motor gir til sammen 367 hestekrefter og en akselerasjon fra null til 100 km/t på 5,3 sekunder.

Batteriet på 14,1 kWh gir en elektrisk rekkevidde på «inntil 49 kilometer». Samlet oppgis bilens forbruk til 0,24 liter på mila og et CO2-utslipp på 49 gram per kilometer.

– En kompakt og sportslig suv som kombinerer lang elektrisk rekkevidde med en topp moderne bensinmotor, er som skapt for Norge. Audi Q5 55 TFSI e quattro viser at Audi virkelig mener alvor med elektrifiseringen. Audi e-tron 55 har fått en overveldende mottakelse, og nå utvider vi vår elektriske portefølje ytterligere, sier Elin Sinervo, direktør for Audi Norge i Harald A. Møller AS.

Batteriet er plassert under gulvet i bagasjerommet, hvor mye av den konvensjonelle versjonens 550 liter bagasjeplass som forsvinner, opplyses det foreløpig ikke noe om.

Competition-utgaven har en startpris på 663.900 kroner. Av utstyr som kommer på den er tre-soner klimaanlegg, Advanced key, LED-hovedlys, Baksete plus, S line eksteriørpakke, 18-tommers felger, og sportsseter i kombinasjonen skinn/kunstskinn. Ekstrautstyret som er inkludert i Q5 TFSI e Competition har en veiledende pris på 57.660 kroner i føle Audi. Dagens Q5 starter på 586.000 kroner med en dieselmotor på 163 hestekrefter.

Bilen starter med leveringer i tredje kvartal i år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.