– SUV-er står høyt i kurs i vårt marked, og allerede første gang bilen ble vist som konsept våknet interessen for Audi Q8 i Norge. Denne bilen er som skapt for norske forhold, og den kommer til å bli lagt merke til på veien, sier Elin Sinervo, direktør for Audi Norge i en pressemelding.

Størrelsesmessig blir bilen en centimeter kortere enn fem meter, to meter bred og 171 centimeter høy. Det er seks centimeter kortere og tre centimeter lavere enn Q7. Plassen innvendig skal være sikret med en akselavstand på nesten tre meter. Baksetene er tredelt og kan reguleres uavhengig av hverandre, bagasjerommet kan ta inntil 1755 liter, 200 liter mindre enn Q7. Hva volumet er med baksetene i bruk, opplyser ikke pressemeldingen noe om.

Audi lover godt med plass også i baksetet.
Audi lover godt med plass også i baksetet. (Foto: Audi)

Ikke ladbar

Q8 kommer med det Audi kaller mild hybrid-teknologi. Det betyr at bilen har et 48-voltbatteri som lades ved bremsing, og lar deg kjøre på ren strøm i perioder i gitte kjøresituasjoner. At den foreløpig ikke kommer som ladbar, kan gi utslag i salget på det norske markedet.

For suv-egenskapene i bilen er definitivt til stede. Bilens luftfjæring kan reguleres med ni centimeter til en maksimal bakkeklaring på 25,4 centimeter, sørger for at du kan ha ganske lei hyttevei før du må ta bena fatt. Bilen har en helmekaniske midtdifferensial som fordeler kreftene til front- og bakaksel med en fordeling på 40 til 60 som standard. Ved behov flyttes mesteparten av kreftene til akselen med best grep. Bilen kan også leveres med firehjulsstyring hvor bakhjulene kan svinges hele fem grader, slik at bilen skal føles mindre enn den egentlig er.

Bilen er 4,99 meter lang.
Bilen er 4,99 meter lang. (Foto: Audi)

Kjent fra A8

Det skal være en enkel sak å finne seg til rette på innsiden av bilen, som kommer med to store MMI-berøringsdisplay, som kan styre nesten alle funksjoner. Den største skjermen brukes i hovedsak til å styre infotainment og navigasjon, mens en mindre skjerm under hovedskjermen brukes til å utføre øvrige oppgaver. Som for mange andre produsenter kommer denne bilen med en autonom parkeringsassistent som styres fra en app på mobilen og parkerer bilen for deg mens du står og ser på.

Bilen skal lanseres på det europeiske markedet i tredje kvartal i år. I Norge kommer nok E-tron som skal debutere i august i år, til å få både mer oppmerksomhet, og kunder da den kommer i salg mot slutten av året.

Audi er gode på interiør, noe som også vises i nye Q8.
Audi er gode på interiør, noe som også vises i nye Q8. (Foto: Audi)

Her kan du se video av konseptbilen som ble vist tidligere:(Vilkår)

– Noe for folk med mye penger og som trenger stor plass
Den nye konseptbilen fra Audi er en kjempe. Den er over fem meter lang og to meter bred.
00:49
Publisert: