Elbilrevolusjonen betyr nå kroken på døren for Audis ikoniske sportsbil TT coupe. Ifølge Bloomberg stopper den tyske premiumbilprodusenten produksjonen nokså umiddelbart, for å erstatte TT med en batteridrevet modell.

Audi vurderer også å sette på brekket for den rådyre luksusmodellen R8.

Til gjengjeld satser Audi på å lansere tyve helelektriske bilmodeller innen 2025. Audi opplyste på generalforsamlingen i Nerckarsulm i Tyskland denne uken at selskapet har som mål at elbiler og hybridbiler skal stå for 40 prosent av bilsalget innen 2025.

– Vi kvitter oss med gammel bagasje, sier Alexander Seitz, finansdirektør i Audi, til Bloomberg.

Han viser til strengere miljøregler, og han sier at biler med forbrenningsmotor derfor vil bli dyrere, mens elbiler på noe sikt vil bli rimeligere.

Volkswagen-eide Audi er det mest profitable bilmerket for det tyske motorkonsernet. Men Audi strever med å vinne tilbake tillit og markedsandeler som gikk tapt etter den store dieselutslippsskandalen for fire år siden, spesielt i forhold til konkurrentene Mercedes-Benz og BMW.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.