Samtidig som båtmarkedet har tatt helt av i Norge, melder det kanadiske selskapet Bombardier Recreational Products (BRP) om at selskapet skal kutte 650 stillinger og slutte å produsere Evinrude utenbordsmotorer for båter. Årsaken er at selskapet har fått hard medfart under Covid-19-pandemien.

Nedbemanningen går ut over selskapets produksjonsanlegg i USA.

–Vår påhengsmotorvirksomhet er blitt sterkt påvirket av Covid-19, noe som tvinger oss til å avbryte produksjonen av påhengsmotorene våre umiddelbart. Dette forretningsområdet hadde allerede stått overfor noen utfordringer, og virkningen av den nåværende situasjonen har tvunget oss til handling, sier José Boisjoli, administrerende direktør i BRP i en pressemelding.

Evinrude ble grunnlagt i 1907 av norskfødte Ole Evinrude i Milwaukee i den amerikanske delstaten Wisconsin. I år 2000 gikk selskapet konkurs, etter økt konkurranse og tekniske problemer med motorene. Året etter kjøpte BRP opp varemerket Evinrude.

BRP produserer ellers blant annet Ski-Doo og Lynx snøscootere, Sea-Doo vannscootere og Can-Ams terrengkjøretøyer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Solgte innbyttebåt før den nye var levert. – Bruktbåtmarkedet er … Kall det ekstremt
Nordmenn forbereder seg på ferie i Norge.
02:26
Publisert: