Bavaria Norge har inngått en avtale med Brages Holding om kjøp av BMW og Mini-virksomhetene i Ålesund, Molde og Kristiansund. Avtalen omfatter også et strategisk samarbeid med Brages Bilforretning, som fortsetter å forhandle Toyota og Lexus.

Hvis avtalen går gjennom hos konkurransetilsynet er det kun fire grupperinger igjen som forhandler BMW i Norge. I tillegg til Bavaria, er det Bilia, Sulland og Jæger, ifølge bransjenettstedet Bilnytt.no. Brages er i dag Norges minste BMW-forhandler.

BMW fortsetter dermed med konsolideringen av sine forhandlere, som virker å være en trend i den norske bilbransjen for tiden. Nylig gjorde Bertel O. Steen som blant annet importerer Mercedes, Kia og Peugeot til Norge, grep for å få færre eiere blant sine forhandlere i Nord-Norge.

–Oppkjøpet er helt i tråd med våre vekstambisjoner for de neste årene. Vi har stor respekt for hva Brages har oppnådd. Det er et godt drevet selskap med en kundesentrisk kultur og solide verdier, og er dermed en svært god match for Bavaria. Vi er sikre på at kundene vil dra fordeler av at to sterke partnerne nå slår seg sammen, og vi skal betjene dem på best mulig måte, sier Helge Ellingsen, administrerende direktør i Bavaria Norge.

Bavaria er en av Nordens største BMW-forhandlere med 19 ulike forhandlere i Norge og Sverige. Høsten 2017 ble morselskapet Miklagruppen kjøpt opp av den svenske bilgiganten Hedin bil.

Brages-gruppen ble etablert i 2002 og har 49 ansatte. Selskapet selger omtrent 1.350 nye og brukte BMW og MINI i året. Bavaria var majoritetsaksjonær da BMW-forhandleren i Molde ble etablert i 2008, men selskapet ble solgt til Brages i 2015 som en konsekvens av BMW’s daværende strukturrasjonalisering innen forhandlernettet.

–Bavaria og Brages er to partnere som BMW Group Norge har samarbeidet svært godt med gjennom flere år. Brages har gjennom alle disse årene gjort en fremragende innsats for våre merker i Møre og Romsdal og vi takker de for lojaliteten og solide prestasjoner gjennom disse årene, sier Lars Aamodt, administrerende direktør i BMW Group Norge, som sier overtagelsen er helt i tråd med BMW Groups’s konsolideringsstrategi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.