Da Marius Hayler tiltrådte som sjef for bilforhandlerne i Bertel O. Steen Detalj i 2015, var han den femte som innehadde stillingen siden januar året før. Nå har han ifølge en pressemelding fra Bertel O. Steen valgt å slutte i stillingen.

– Var det ditt valg?

–Vi var enige om dette var det beste for begge partene, skriver Hayler i en tekstmelding til DN.

Da Hayler tiltrådte, ble jobben som sjef for forhandlerne i Bertel O. Steen betegnet som en særs krevende stilling. I et intervju med DN etter ett år i stillingen sa Hayler at jobben var ganske kompleks med mange forskjellige produkter.

–Den største utfordringen er ikke den varierte produktporteføljen, men å få 1700 ansatte til å gå i takt og i riktig retning. Fordi vi har så mange forretnings- og fokusområder var den største utfordringen å bli raskt kjent med alle enheter, og deretter evaluere og finne forbedringspotensial, sa Hayler da.

– Var det bilbransjens vanskeligste jobb?

– Utvilsomt! Men samtidig utrolig morsomt med mange flinke folk, skriver Hayler, som nå sier han skal ta en lang juleferie med familien og ser på nye muligheter inn i 2019.

Med Hayler i førersetet har resultatet økt fra 119 til 185 millioner kroner. For det ble han i fjor belønnet med en skattbar inntekt på 8,7 millioner kroner, som er en solid økning på nesten 4 millioner kroner fra året før, viser skattelistene.

– Jeg ønsker Marius lykke til videre, sier konsernsjef Bjørn Maarud i Bertel O. Steen i pressemeldingen og takker han for innsatsen.

Les om resultatet fra 2017: Tror 2018 blir tøffere

Ny mann på plass

Bertel O. Steen-konsernet har utpekt internkandidaten Thorbjørn Myrhaug som ny leder av Bertel O. Steen Detalj as. Han er i dag sjef for PSA Norge med de franske merkene Peugeot, DS og Citroën. Nylig kom også Opel inn i PSA Norge etter at Bertel O. Steen overtok rettighetene til import og salg av Opel i Norge.

Thorbjørn Myrhaug overtar jobben etter Hayler.
Thorbjørn Myrhaug overtar jobben etter Hayler. (Foto: Marte Christensen)

Ifølge pressemeldingen er forhandlerkjeden en av Nordens største aktører innenfor salg og servicemarkedstjenester for personbiler, varebiler, lastebiler og busser. Totalt omfatter Bertel O. Steen Detalj 42 salgs- og servicepunkter for merkene Mercedes-Benz, Kia, Peugeot, Citroën, DS, Opel, Smart, Setra og Fuso. I fjor omsatte Bertel O. Steen Detalj for 11,6 milliarder kroner.

– Bilbransjen er inne i en periode med kraftig endring. Det medfører også et behov for økt endringstakt i en så stor og viktig organisasjon som Bertel O. Steen Detalj. Jeg er sikker på at Thorbjørn Myrhaug med all sin entusiasme, pågangsmot og kunnskap er riktig person for å lede enheten i en slik fase. Thorbjørn har imponert alle med det teamet og de resultatene han har fått til i PSA Norge de siste årene, sier Bjørn Maarud. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.