Bilimportøren Bertel O. Steen as har inngått en avtale med Opel Norge as om å overta 100 prosent av aksjene og alle ansatte i Opel Norge, melder de to selskapene i pressemeldinger.

Dersom oppkjøpet godkjennes av Konkurransetilsynet vil selve overtagelsen gjennomføres i løpet av høsten i år.

Ingen oppsigelser

Bilmerket Opel har siden 2017 vært eid av franske Groupe PSA som også eier merker som Peugeot og Citroën. Disse importeres allerede av Bertel O. Steen i Norge.

– Vår ambisjon er å øke både lønnsomheten og markedsandelen til Opel i Norge. Bertel O. Steen har som mål å ha 20 prosent markedsandel i Norge totalt, og 30 prosent innen varebilsegmentet. Vi tror overtagelsen av Opel vil styrke vår posisjon, sier administrerende direktør Bjørn Maarud i Bertel O. Steen til DN.

Det er ikke snakk om noen oppsigelser i forbindelse med oppkjøpet.

– De ansatte følger med på kjøpet. Nå må vi først og fremst få godkjennelse av Konkurransetilsynet slik at avtalen trer i kraft før vi tar stilling til organisering og andre saker, sier Maarud.

Søker lønnsomhet

PSA har slitt med lønnsomheten for Opel og salget av Opel Norge til Bertel O. Steen er et ledd i PSAs strategiplan PACE! som skal gjøre bilmerket lønnsomt igjen innen år 2020.

– Det er en glad dag hos Opel Norge. Spenningen er veldig positiv blant både ledelse og ansatte siden Bertel O. Steen kanskje er den mest effektive distributøren av alle her til lands, sier Rune Hensel, administrerende direktør i Opel Norge til DN.

Opel har hittil i år solgt 2346 biler i Norge og ligger på 16. plass over de mest solgte bilmerkene her til lands, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken. Opel Norge solgte 4774 biler i Norge i 2017 og omsatte for 1,1 milliarder kroner.

Lang historikk

– Bilsalget drives veldig av elektriske modeller nå. Vi solgte mange Ampera-e i fjor, men det har ikke vært like mange biler tilgjengelig i år. Innen fossile personbiler har vi økt markedsandelen fra 3,3 til 4,1 prosent det siste året, til tross for at markedet har gått nesten 20 prosent tilbake i perioden, sier Hensel.

Det er ikke første gang Bertel O. Steen skal importere og selge Opel i Norge. Allerede i 1909 fikk selskapet agentur på Opel, men Bertel O. Steen overdro Opel-agenturet til sin bror Gustav Thrane Steen i 1918. (Vilkår)

Elbilen som skal erstatte din konvensjonelle bil
Det norske markedet skriker etter elbiler med lang rekkevidde. Her er den de skriker høyest etter.
02:33
Publisert: