På fire år har andelen bilfrie husholdninger økt fra 32 til 36 prosent, skriver Dagsavisen og viser til tall fra Statens vegvesen.

– Det er ikke bare holdningene, men også transportvanene til Oslofolk som forandrer seg, mener leder i MDG Oslo, Einar Wilhelmsen.

- Åpenbart at politikken virker

– Når folk legger om vanene og samtidig er positive, betyr det åpenbart at politikken virker, og at byen blir bedre for folk. Færre biler som kjører i byen betyr tryggere skoleveier, mindre støy og mer plass til folk, konkluderer han.

I tillegg til Oslo, er nedgangen i bileierskap størst i Stavanger, Kristiansand og Buskerudbyen, det vil si aksen Lier-Drammen-Kongsberg.

For øvrig viser Vegvesenets rapport om bærekraftig mobilitet at andelen husstander som har tilgang til elbil har økt fra to prosent til 15 prosent de siste årene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.