I regjeringsplattformen som Høyre, Frp, Venstre og KrF la frem torsdag heter det at regjeringen vil «Fjerne engangsavgift for biler over 20 år.»

I praksis betyr det at det blir billigere å innføre biler eldre enn 1999-modell fra utlandet. Definisjonen av veteranbiler har hittil vært biler som er over 30 år, noe som har ført til billigere forsikring og lavere årsavgift. Dette står det ingenting om i regjeringserklæringen.

DN har regnet på første generasjon Porsche Boxster, som ble lansert i 1997, og ved import av en slik bil med 204 hestekrefter vil man spare over 40.000 kroner i engangsavgift.

«Ein bra dag for alle bilentusiaster! Takk for gode innspel til oss gjennom mange år. Godt vi fekk viktige gjennomslag» skriver samferdselsminister Jon Georg Dale fra Fremskrittspartiet under et innlegg på entusiastbilklubben Amcars facebooksider. I innlegget skryter bilklubben av regjeringen generelt, og Fremskrittspartiet spesielt.

«Amcar applauderer Frps innsats for bilistene i forhandlingene og honnør til H, V og KrF for å være med på å gjøre opplevelsen av å ha bil og bil som hobby litt lettere og langt morsommere i fremtiden.»

For Amcar-entusiaster kan det bli enda mer penger å spare. DN har regnet ut at engangsavgiften for en Chevrolet Corvette fra 1998 vil være omkring 65.000 kroner med dagens standardutregning. Dette frafaller altså ved import av denne bilen.

– Vi er svært overrasket over at 20 år gamle biler nå kan komme til Norge uten engangsavgift. Med lavere sikkerhetsnivå og høyere utslipp forstår vi ikke dette utfallet, sier Erik Andresen, direktør for Bilimportørenes landsforening til bransjenettstedet Bilnytt.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

1997 Chevrolet Corvette slipper engangsavgift med den nye regjeringsplattformen.
1997 Chevrolet Corvette slipper engangsavgift med den nye regjeringsplattformen. (Foto: Newspress)
På en ukjent adresse i Oslo har en familiefar bygget et sikkerhetsrom i frykt for inntrengere
01:40
Publisert: